Home

Producten

Branches

Bedrijf

Projecten

Productie

Contact

Project Trekbank ketting
Neem contact op
Vraag het ons


projecten

 

 


PROJECTEN

 

 

 

 


PROJECTEN

 

 

K&W Transmissies verzorgde in samenwerking met eigen productspecialisten en leverancier van een gerenommeerd kettingfabriek een project met betrekking tot de vervanging van een trekbank ketting bij een grote speler in het maken van aluminium profielen, vlaggen- en lichtmasten.

 

Hoe verloopt het proces?

trekbank kettingOp verzoek van de klant is onze productspecialist in trekbank kettingen op locatie geweest om de slijtage van de huidige trekbank ketting in kaart te brengen. De huidige trekbank ketting trekt scheef en bij meting op verschillende plekken, blijkt de ketting afwijkingen te vertonen van gemiddeld 0.64 mm bij een steek van 160 mm. Dat betekent, dat de ketting van 30 meter, globaal gemeten 120 mm over de gehele lengte langer is geworden. Er is geen mogelijkheid om de ketting te spannen. Zowel de ketting als de wielen dienen vervangen te worden. Op het moment van meten, maar ook van vervanging dient de installatie stil te staan. Een dergelijke vervanging zal dan altijd tijdens een zomer- of winterstop plaats moeten vinden.

 

De uitdaging

De uitdaging voor deze klant zit hem vooral in het vinden van een dusdanige innovatieve oplossing de ketting te verbeteren, wat met name de levensduur ten goede zou moeten gaan komen. Een goede economische investering voor de toekomst voor onze klant. Samen met de fabriek waar de productie van deze ketting plaats heeft gevonden, is gekeken naar de constructie van de schakelplaten. De vervanging van de wielen was van een heel ander soort uitdaging. De afmetingen van de kettingwielen waren vooraf niet bekend, aangezien er geen tekeningen waren en de kettingwielen gezien de constructie vooraf niet opgemeten konden worden. Dus op het moment van het demonteren van de ketting, konden de laatste details van de kettingwielen opgemeten worden en de reeds gedeeltelijk voor geproduceerde kettingwielen definitief afgemaakt worden. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van enkele dagen, aangezien de installatie weer met spoed in gebruik genomen moest worden.

 

De oplossing

De oplossing van een trekbank ketting met een langere levensduur is gevonden in het persen van de bus, waardoor de boring heel zuiver rond is. Het oppervlakte contact tussen bout en ring is hierdoor heel nauwkeurig.
Gedurende het hele traject heeft onze productspecialist nauwkeurig in de gaten gehouden of de levertijden van ketting en wielen gehaald gingen worden. De fabriek heeft just-in-time zijn kettingen en wielen geleverd gekregen. Inmiddels draait de trekbank ketting naar volle tevredenheid van onze klant.

 

Meer informatie

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van een dergelijk engineersproject binnen uw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts denken graag met u mee!

opmeten trekbank ketting

 

Adres- en contactgegevens
 

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

facebook icon youtubelinkedin icon

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid