Home

Producten

Branches

Bedrijf

Projecten

Productie

Contact

Project Hefeiland
Neem contact op
Vraag het ons


projecten

 

 


PROJECTEN

 

 

 

 


PROJECTEN

 

 

K&W Transmissies verzorgde in samenwerking met eigen productspecialisten en leverancier van een gerenommeerd kettingfabriek een project van een hefeiland met transportkettingen in de offshore.

 

Hoe verloopt zo’n proces?

hefeiland ketting offshoreDe klant meldde zich bij ons. Het ging in dit geval om een hefeiland. Deze wordt door een schip getrokken naar een zeelocatie van waar gewerkt dient te worden, zoals bijvoorbeeld de Waddenzee. In de Waddenzee worden de vier spudpalen van dit hefeiland naar de bodem getrokken, zodat het werkplatform naar boven gedrukt wordt. De kettingen, die er voor zorgen dat de poten naar beneden kunnen, waren aan vervanging toe.

Het probleem bij dit hefeiland was, dat de kettingen na verloop van tijd gingen roesten. Hierdoor werden de kettingen knik stijf en konden niet meer goed om de kettingwielen draaien, waardoor het platform onbruikbaar was geworden. K&W Transmissies was niet betrokken geweest bij de originele installatie, maar nu de ketting niet goed functioneerde, werden wij erbij betrokken. De kettingen lopen in zout zeewater en er komen schelpjes en zand in de scharnierdelen van de kettingen. Dat laatste moest voorkomen worden, aangezien dit het probleem veroorzaakte. De productspecialist van K&W Transmissies, met kennis en ervaring in de offshore, ging allereerst op locatie in gesprek met de klant, observeerde het probleem en inventariseerde welke zaken er nodig zijn om een dergelijke ketting te verbeteren.

 

De uitdaging

Het was voor deze productspecialist van K&W Transmissies de uitdaging om samen met de fabriek in Duitsland, waar de kettingen worden gemaakt tot een constructie te komen, waardoor de ketting een hoge mate van betrouwbaarheid zouden krijgen tegen een verantwoorde investering. De functie van K&W Transmissies is om de problemen, die de klant ondervindt, te vertalen naar de fabriek en de productie van de fabriek aan te sturen tot het maken van een verbeterde oplossing.

 

De oplossing

Vanuit de positie van de klant heeft K&W Transmissies het probleem pragmatisch opgelost en is met een oplossing gekomen, waardoor er minder zand en dergelijke in de scharnierende delen van de kettingen kan komen. Maar ook vanuit het economische belang van de klant, want de ketting is zelfs goedkoper geworden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor een dergelijk engineeringsproject binnen uw bedrijf, neemt u contact op met onze productspecialisten!

 

Adres- en contactgegevens
 

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

facebook icon youtubelinkedin icon

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid