Home

Producten

Branches

Bedrijf

Projecten

Productie

Contact

Nieuws
Neem contact op
Vraag het ons


nieuws
plaza

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

 Even voorstellen ... onze nieuwe collega NicoleNicole

“Wanneer er de vraag komt om te komen werken bij de trots van je ouders en je hierdoor samen met je broer Patrick deel uit gaat maken van het familiebedrijf, is dat een unieke kans."

"Als kind bezocht ik met mijn opa en moeder diverse bakkerijbeurzen, waarbij ik gefascineerd werd door machines en productieprocessen. Vanaf dat moment was mijn eerste interesse gewekt voor de techniek.

Na mijn middelbare school heb ik gekozen voor de HBO studie logistiek en technische vervoerskunde, waar ik mij tijdens stages bezighield met het oplossen van knelpunten in productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Na de analyse en de constatering kon ik niet de volgende stap maken om hierin een concrete oplossing te geven. Hiervoor miste ik de technische achtergrond. Als aanvulling ben ik HBO Werktuigbouw gaan studeren.

Wat ben je na je studie gaan doen?
De afgelopen 15 jaren ben ik in aanraking gekomen met verschillende bedrijven en machinebouwers, die actief zijn in de technische sector, met name de foodsector. Na mijn studie ben ik begonnen als project consultant binnen een ingenieursbureau. Het dagelijkse contact met de klant sprak mij erg aan. Al snel volgde dan ook de stap in de commerciële richting. Bij mijn laatste twee werkgevers was mijn rol een combinatie van het analyseren van processen, het adviseren, de verkoop van een oplossing, de hoofdlijnen engineeren en uiteindelijk de projectbegeleiding tot een succesvolle oplevering. Hierbij had ik contact met klanten en leveranciers uit zowel het binnen- als buitenland.

En nu een nieuwe stap …
K&W Transmissies en Car Wash Transmissies bieden mij de mogelijkheid deel uit te maken van het management en hierdoor mee te denken over het bedrijfsbeleid. Bij K&W Transmissies en Car Wash Transmissies zal ik als CTO eindverantwoordelijk zijn voor het vaststellen en formuleren van het technische en innovatie beleid. De in house productie van klantspecifieke onderdelen en de USP's van K&W Transmissies zorgen voor potentieel om op de korte en lange termijn het huidige succes verder uit te breiden. Car Wash Transmissies is daarbij een relatief jonge business unit van K&W Transmissies, waar er volop mogelijkheden zijn om deze unit verder te positioneren in de markt. In mijn dagelijkse werkzaamheden zal ik een aanspreekpunt zijn voor de klanten om deze te adviseren en begeleiden. Ik kijk uit naar de komende tijd, waarin ik mijn kennis kan specialiseren en een succesvolle bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de beide bedrijven.

En buiten je werk?

Buiten mijn werk houd ik van reizen maken naar andere culturen en sporten; paardrijden, skiën en hardlopen. Sporten waarbij ik mijzelf probeer uit te dagen, nieuwe doelen stel en mijn grenzen probeer te verleggen. Door de sponsoring door het bedrijf Car Wash Transmissies zal ik dit najaar zelfs de 1/2 marathon gaan lopen in Italië!”

Wij wensen Nicole veel succes!

 

 

 Al bekend met Car Wash Transmissies? Car Wash Logo


Car Wash Transmissies is een jong en modern bedrijf, business unit van K&W Transmissies, ontstaan door de overname van de verkoopactiviteiten voor  wasstraatkettingen van het bedrijf Brushcom, leverancier van borstelmaterialen voor autowasstraten.

Vanaf de start heeft Car Wash Transmissies zich in één keer tot een zeer sterke speler kunnen ontwikkelen, wat zijn oorsprong vindt door de bundeling van de expertise en de competenties van het moederbedrijf K&W Transmissies.
Gebruikmakend van een groot en reeds bestaand netwerk, waarin bedrijven als K&W Productie uitsluitend voor Car Wash Transmissies de kettingwielen en de aandrijf- en omkeerstations produceert. Maar ook tezamen met een wereldwijd vertakt netwerk van leveranciers en productiefaciliteiten worden kettingen op basis van onze materiaal – en kwaliteitsspecificaties al jarenlang voor het moederbedrijf geproduceerd. Hoogwaardige kwaliteit en een optimale prijs-prestatieverhouding is hiermee voor de klant door Car Wash Transmissies gegarandeerd.

Naast de genoemde productgroep kettingen, waarin uiteraard ook de meeneemrollen, velgenbeschermers, lagerunits, glijstrippen en andere componenten vallen, zijn de activiteiten in een rap tempo uitgebreid. Zo horen ook de productgroepen motorreductoren en kunststof modulaire banden tot het leveringsprogramma van Car Wash Transmissies. En zo zijn we uitgekomen op een zeer gespecialiseerde totaalleverancier met de focus op de drie belangrijkste productgroepen voor de transmissies in de autowasstraat. Benieuwd naar wat Car Wash Transmissies voor u kan betekenen? Neem hier een kijkje op de website van Car Wash Transmissies

K&W Transmissies blijft investeren in de toekomst

 Vergroting opslagcapaciteiten
K&W Transmissies blijft groeien en zich verder ontwikkelen. Een van de nieuwe ontwikkelingen is de uitbreiding van het magazijn. De huidige locatie aan de Poseidonweg is dan ook behoorlijk uit zijn jasje gegroeid.

Apolloweg in Lelystad
Een extra pand aan de Apolloweg 104 in Lelystad bracht uitkomst. Daarmee worden de huidige opslagcapaciteiten substantieel vergroot. Het magazijn aan de Apolloweg val hoofdzakelijk gebruikt worden voor de op afroep liggende producten als mede voor het assembleren van de diverse artikelen.

Blijven investeren
K&W Transmissies zal ook in de toekomst blijven investeren. Door dicht bij de klant te staan, weten wat de klant nodig heeft om nog sneller, rendabeler en beter te kunnen blijven leveren.

Brushcom draagt assortiment van de merken Holz, Christ en WashTec kettingbanen en kettingbaanonderdelen over aan K&W Transmissies.

Samenwerking Brushcom 2022Tijdens de opstartfase van Brushcom is het assortiment borstelmateriaal, mede door vraag vanuit de markt, verbreedt met kettingbaanonderdelen. Samen met haar relaties zijn zij in staat geweest een compleet assortiment op te bouwen met enkele mooie innovaties.

De groei van hun core business, de ontwikkeling en productie van borstelmateriaal gaat voortvarend. Brushcom is in bijna 15 jaar uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, waarbij zij zowel toonaangevende fabrikanten, distributeurs en eindverbruikers voorzien van borstelmateriaal.

Brushcom wil deze groei in goede banen leiden en heeft medio 2020 naast een volledig nieuwe huisstijl, ook een nieuwe strategische koers bepaald. Brushcom streeft ernaar internationaal marktleider te worden op het gebied van borstelmateriaal voor de autowasstraten. Dit vraagt om volledige toewijding en focus op deze core business. Het besluit werd genomen een partner te zoeken, die passende competenties heeft om het assortiment kettingbanen en kettingonderdelen over te nemen, in haar bedrijfsactiviteiten op te nemen en succesvol verder uit te bouwen.

De carwash branche kent een groot potentieel en er is een sterk groeiende vraag naar een technisch specialist op het gebied van de aandrijftechniek. De partner, die het complete assortiment voor de merken Holz, Christ en WashTec kettingbaanonderdelen overneemt, hebben zij gevonden in ons bedrijf K&W Transmissies.

Wij zijn tenslotte al jaren marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van omspannen aandrijvingen. Bovendien is K&W Transmissies al jaren voor Brushcom een betrouwbaar leverancier als het gaat om kettingwielen en keerwielen. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen mededelen, dat wij met een vakkundig team van specialisten, u perfect van dienst zal kunnen zijn! Kettingen voor de carwashsector is tenslotte al jaren een bekend product voor K&W Transmissies.

Onder begeleiding van accountmanager Rutger Berendsen van Brushcom zal K&W Transmissies per direct de activiteiten inzake de kettingbaanonderdelen overnemen. K&W Transmissies is u graag van dienst om deze overdracht van Brushcom in goede banen te leiden. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer Patrick Ketelaar 06-53148445.

Bekijk het assortiment wasstraatkettingen.

K&W Transmissies blijft investeren in nieuwe geavanceerde CNC-machines

Plaatsing nieuwe machineVergroting productiecapaciteiten
Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende marktvraag, zet K&W Transmissies met de aanschaf van de nieuwe Doosan Puma draaibank in op vergroting van enerzijds de productiecapaciteiten en anderzijds op een verder verhoogde nauwkeurigheid van eigen productie van kettingwielen en overige ronddelen. Met name voor het bewerken van de kleinere en middelgrote kettingwielen is deze machine uitermate geschikt.

Grotere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid
De nieuwe Doosan Puma is ECO vriendelijk en door de verbeterde ergonomie ook toegankelijker voor de machineoperator. De kortere spindel aandrijving reduceert geluid, vibratie en warmte wat leidt tot betere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Tevens zet K&W Transmissies verder in op scholing van de machineoperators met betrekking tot de bediening van de Doosan Puma draaibank. Om helemaal up to date te blijven, worden er ook speciaal voor deze machine aan de machineoperators van K&W Transmissies externe cursussen gegeven. Zo blijft K&W Transmissies verzekerd van een team met specialisten.

Sinds 1996 productie kettingwielen
In 1996 is K&W Transmissies gestart met het opzetten van een eigen bewerkingscentrum voor het bewerken van standaard kettingwielen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een complete kettingwielenfabriek, waar de complete productie van speciale kettingwielen en andere ronddelen plaatsvindt. Hoogwaardige technologische apparatuur en machines zorgen voor het vervaardigen van klantspecifieke producten in verschillende uitvoeringen uit een breed pallet aan verschillende staalsoorten, maar ook uit kunststof of bijvoorbeeld roestvaststaal. De productiehal van K&W Transmissies is hier volledig en optimaal voor ingericht. Meerdere volautomatische zaagbanken, speciaal ingerichte lasstraat met lasmanipulatoren, een locatie met conventionele draaibanken en een locatie met moderne CNC draai- en freesbanken. Tevens is er een afdeling met diverse broots- boor- en tapmachines.
K&W Transmissies heeft speciale eigen CAD/CAM software laten ontwikkelen, waarmee op efficiënte wijze de parameters voor de gewenste tandvorm kan worden ingesteld.

Blijven investeren
K&W Transmissies zal ook in de toekomst blijven investeren. Door dicht bij de klant te staan, weten wat de klant nodig heeft om nog sneller, rendabeler en beter te kunnen blijven produceren

Adres- en contactgegevens
 

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

facebook icon youtubelinkedin icon

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid