Home

Producten

Branches

Bedrijf

Productie

Contact

Nieuws
Neem contact op
Vraag het ons


nieuws
plaza

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

Nieuws

DINN rollenketting, handelskwaliteit als de prijs de doorslag moet geven.

Naast onze A-merken rollenketting, merken als HKK Chain en Wippermann, rollenketting van topkwaliteit, leveren wij ook rollenketting in de DINN-serie, die onder de expertise en supervisie van K&W Transmissies in China wordt geproduceerd. Als de prijs de doorslag moet geven, is deze ketting een goed alternatief.

Lees hier verder over merkeninformatie van o.a. rollenkettingen.

 

Hoogwaardige onderhoudsarme kettingen voor passende aandrijfoplossingen

onderhoudsvrije kettingen De nieuwste generatie van de Wippermann hoogwaardige kettingen biedt een nog breder scala aan toepassingen en wordt gekenmerkt door een hoog modulair systeem van componenten.

Deze op maat gesneden aandrijfoplossingen zorgen voor optimale prestaties die precies zijn afgestemd op de eisen van de klanten.

Met name de nieuwe Trigleit polymeer glijlagerbussen vormen een aanvulling op de scala van toepassingen in een corrosieve omgeving, zoals in het geval van permanent contact met water.

 

Lees hier meer over:  Onderhoudsarme kettingen

Bekijk hier de zes hoog presterende modellen, welke een zeer breed spectrum bestrijken:

Wippermann brochure
Onderhoudsvrije kettingen
(Duitse versie)
Wippermann brochure
Onderhoudsvrije kettingen
(Engelse versie)

ScanCoveryTrial 2018

Voor een goed doel naar het einde van de wereld!

ScanCoverytrial 2018

Team 7, Patrick Ketelaar en Hans Ketelaar rijden de ScanCoveryTrial 2018 voor het eerst samen. Patrick heeft tijdens een eerdere editie ervaring opgedaan en daarmee zijn vader zo enthousiast gekregen dat een gezamenlijke deelname niet uit kon blijven. In het dagelijks leven zijn Hans en Patrick samen in het eigen bedrijf K&W Transmissies aan het werk om als vakkundige kettingspecialisten de Nederlandse machinebouwer te voorzien van de perfecte ketting met het daarbij juist afgestemde kettingwiel.

Kris kras door Scandinavië

De ScanCoveryTrial gaat in één week tijd kris kras door het prachtige Scandinavië. Tijdens deze week rijdt ons team 7 ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius met als speciale bestemming Finnmark het land van de Sami, de oorspronkelijke bevolking van Noorwegen. De 8e editie gaat op vrijdag 5 januari van start en de finish is op zondag 14 januari 2018. De route is net als voorgaande jaren, behoudens de speciale bestemming, top secret. De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang zijn voor de gehele toertocht.

Het goede doel

https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/patrick-ketelaar

K&W Transmissies is een actie gestart om geld in te zamelen voor de stichting ‘Het Vergeten Kind’. Onderzoek van UNICEF wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Meer dan 100.000 kinderen groeien op in een onveilige of instabiele thuissituatie met meerdere problemen, worden verwaarloosd of mishandeld. Ter vergelijking, dit is in iedere schoolklas gemiddeld één kind. Bij 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen. De stichting ‘Het Vergeten Kind’ wil hier verandering in brengen en strijdt voor een Nederland, waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Zij organiseren activiteiten en projecten, die een directe invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen, maar ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren. 

Uiteraard is K&W Transmissies op zoek naar sponsoren. En daarvoor hebben we onze relaties gevraagd een donatie te doen om daarmee team 7 te ondersteunen. De deelname aan de ScanCoveryTrial en alle overige kosten worden door K&W Transmissies betaald. Daardoor kunnen de gelden van donateurs volledig worden benut voor het goede doel. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen gaan werken aan een toekomst. Een toekomst waarin een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn. Dankzij de donaties kunnen we de Stichting ‘Het vergeten kind’ helpen.  

Op de website van ‘Het Vergeten Kind’ is meer informatie over de sponsoring te vinden en via deze link kan er een eventuele donatie worden gedaan : 

https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/patrick-ketelaar

Op hoge poten...

Ooievaar 4Ooievaars in Flevoland

Langzamerhand begint de ooievaar ook Flevoland te veroveren. Ze zijn al jaren niet meer volledig gebonden aan het Natuurpark Lelystad. Inmiddels zitten meer paartjes buiten het park dan er binnen. Wel overwinteren jaarlijks bijna twintig volwassen ooievaars in het park. De jonge vogels vliegen aan het eind van de zomer wel naar het zuiden om daar te overwinteren.

Toch kan de ooievaar nog wel een steuntje gebruiken. Dat is de reden, dat K&W Transmissies een nestpaal in eigen tuin heeft laten plaatsen. Precies op 1 maart van dit jaar,  was het nest wederom weer bezet, zoals op de foto te zien is. We kunnen het nestelen van deze prachtige vogels weer vanuit ons raam gaan volgen!

Mocht u K&W Transmissies bezoeken, let dan ook eens op één van de hoogspanningsmasten langs de A6, waar veel ooievaars jaarlijks hun intrek nemen. Het is daar op dit moment een af en aan vliegen van ooievaars om hun nest op tijd klaar te krijgen. 

de familie Ooievaar die jaarlijks haar intrek neemt in één van de hoogspanningsmasten langs de A6. Volgens Boke is het op dit moment een drukte van jewelste aldaar.

Het is af en aan vliegen van ooievaars om hun nest op tijd klaar te krijgen. Het aantal nesten is nog het zelfde als verleden jaar, acht stuks. Het is een prachtig schouwspel deze Lelystadse ooievaars te aanschouwen boven op een hoogspanningsmast langs de A6 .'

Mooi stukje staalwerk!

Kettingwiel uit 1 stuk 1K&W Transmissies produceerde voor een grote afnemer twee stuks aanbouwnaven met een diameter van 670 mm, waarbij de naven en de schijf uit vol materiaal moesten worden geproduceerd. Voor dit stukje staalwerk werden twee stukken staal ingekocht van 520 kilo per stuk! Tijdens het voordraaien op een van onze hoogwaardige CNC-machines, waarbij de grote naaf, aan de andere zijde de kleine naaf en de boring werden gedraaid, ontstond zo'n 345 kilo staal aan spaanders. Het kettingwiel woog uiteindelijk, nadat er gaten op steekcirkel waren gefreesd en er een splinevertanding in aan werd gebracht, nog zo'n 175 kilo per stuk. De reden van het draaien op deze wijze was de hoge tolerantie-eis van onze klant. Vanwege een hoge nauwkeurigheid mocht die tolerantie maar 0,005 mm bedragen, vandaar dat dit geen gelaste constructie mocht zijn.

ScanCoveryTrial 2017 - een winters avontuur

ScanCoveryTrial2017Team 90, Patrick Ketelaar en Bart Reijmers gesponsored door o.a. K&W Transmissies hebben van 6 januari 2017 tot en met 15 januari 2017 als jongste deelnemers van de 110 teams meegedaan aan de ScanCoveryTrial 2017. Tijdens deze week is er ruim 6850 kilometer gereden kris kras door het mooie Scandinavië in 98 uur tijd. Onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en extreme temperaturen.  Deze twee vrienden reden deze barre tocht voor KiKa (kinderen Kankervrij).

Nieuwe website
printscreen website

Met trots presenteren wij onze nieuwe website. Na een periode van ontwikkelen en optimaliseren staat sinds 9 september 2016 onze nieuwe website online. Geheel vernieuwd, fris, overzichtelijk en eigentijds, zodat je als bezoeker makkelijk en snel de weg weet te vinden. Met de gewijzigde structuur vind je binnen enkele muisklikken de oplossingen die wij kunnen bieden. Last but not least : De nieuwe website is geheel responsive, dus uitstekend te bekijken op mobiel en tablet!

NIEUWS

Adres

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
F +31 320 246594
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid