Home

Producten

Branches

Bedrijf

Projecten

Productie

Contact

Nieuws
Neem contact op
Vraag het ons


nieuws
plaza

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

Brushcom draagt assortiment van de merken Holz, Christ en WachTec kettingbanen en kettingbaanonderdelen over aan K&W Transmissies.

Plaatsing nieuwe machineTijdens de opstartfase van Brushcom is het assortiment borstelmateriaal, mede door vraag vanuit de markt, verbreedt met kettingbaanonderdelen. Samen met haar relaties zijn zij in staat geweest een compleet assortiment op te bouwen met enkele mooie innovaties.

De groei van hun core business, de ontwikkeling en productie van borstelmateriaal gaat voortvarend. Brushcom is in bijna 15 jaar uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, waarbij zij zowel toonaangevende fabrikanten, distributeurs en eindverbruikers voorzien van borstelmateriaal.

Brushcom wil deze groei in goede banen leiden en heeft medio 2020 naast een volledig nieuwe huisstijl, ook een nieuwe strategische koers bepaald. Brushcom streeft ernaar internationaal marktleider te worden op het gebied van borstelmateriaal voor de autowasstraten. Dit vraagt om volledige toewijding en focus op deze core business. Het besluit werd genomen een partner te zoeken, die passende competenties heeft om het assortiment kettingbanen en kettingonderdelen over te nemen, in haar bedrijfsactiviteiten op te nemen en succesvol verder uit te bouwen.

De carwash branche kent een groot potentieel en er is een sterk groeiende vraag naar een technisch specialist op het gebied van de aandrijftechniek. De partner, die het complete assortiment voor de merken Holz, Christ en WashTec kettingbaanonderdelen overneemt, hebben zij gevonden in ons bedrijf K&W Transmissies.

Wij zijn tenslotte al jaren marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van omspannen aandrijvingen. Bovendien is K&W Transmissies al jaren voor Brushcom een betrouwbaar leverancier als het gaat om kettingwielen en keerwielen. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen mededelen, dat wij met een vakkundig team van specialisten, u perfect van dienst zal kunnen zijn! Kettingen voor de carwashsector is tenslotte al jaren een bekend product voorBrushcom K&W Transmissies.

Onder begeleiding van accountmanager Rutger Berendsen van Brushcom zal K&W Transmissies per direct de activiteiten inzake de kettingbaanonderdelen overnemen. K&W Transmissies is u graag van dienst om deze overdracht van Brushcom in goede banen te leiden. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer Patrick Ketelaar 06-53148445.

K&W Transmissies blijft investeren in nieuwe geavanceerde CNC-machines

Plaatsing nieuwe machineVergroting productiecapaciteiten
Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende marktvraag, zet K&W Transmissies met de aanschaf van de nieuwe Doosan Puma draaibank in op vergroting van enerzijds de productiecapaciteiten en anderzijds op een verder verhoogde nauwkeurigheid van eigen productie van kettingwielen en overige ronddelen. Met name voor het bewerken van de kleinere en middelgrote kettingwielen is deze machine uitermate geschikt.

Grotere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid
De nieuwe Doosan Puma is ECO vriendelijk en door de verbeterde ergonomie ook toegankelijker voor de machineoperator. De kortere spindel aandrijving reduceert geluid, vibratie en warmte wat leidt tot betere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Tevens zet K&W Transmissies verder in op scholing van de machineoperators met betrekking tot de bediening van de Doosan Puma draaibank. Om helemaal up to date te blijven, worden er ook speciaal voor deze machine aan de machineoperators van K&W Transmissies externe cursussen gegeven. Zo blijft K&W Transmissies verzekerd van een team met specialisten.

Sinds 1996 productie kettingwielen
In 1996 is K&W Transmissies gestart met het opzetten van een eigen bewerkingscentrum voor het bewerken van standaard kettingwielen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een complete kettingwielenfabriek, waar de complete productie van speciale kettingwielen en andere ronddelen plaatsvindt. Hoogwaardige technologische apparatuur en machines zorgen voor het vervaardigen van klantspecifieke producten in verschillende uitvoeringen uit een breed pallet aan verschillende staalsoorten, maar ook uit kunststof of bijvoorbeeld roestvaststaal. De productiehal van K&W Transmissies is hier volledig en optimaal voor ingericht. Meerdere volautomatische zaagbanken, speciaal ingerichte lasstraat met lasmanipulatoren, een locatie met conventionele draaibanken en een locatie met moderne CNC draai- en freesbanken. Tevens is er een afdeling met diverse broots- boor- en tapmachines.
K&W Transmissies heeft speciale eigen CAD/CAM software laten ontwikkelen, waarmee op efficiƫnte wijze de parameters voor de gewenste tandvorm kan worden ingesteld.

Blijven investeren
K&W Transmissies zal ook in de toekomst blijven investeren. Door dicht bij de klant te staan, weten wat de klant nodig heeft om nog sneller, rendabeler en beter te kunnen blijven produceren

DINN rollenketting, handelskwaliteit als de prijs de doorslag moet geven.

Naast onze A-merken rollenketting, merken als HKK Chain en Wippermann, rollenketting van topkwaliteit, leveren wij ook rollenketting in de DINN-serie, die onder de expertise en supervisie van K&W Transmissies in China wordt geproduceerd. Als de prijs de doorslag moet geven, is deze ketting een goed alternatief.

Lees hier verder over merkeninformatie van o.a. rollenkettingen.

Voor passende aandrijfoplossingen

De nieuwste generatie van de Wippermann hoogwaardige kettingen biedt een nog breder scala aan toepassingen en wordt gekenmerkt door een hoog modulair systeem van componenten.

Deze op maat gesneden aandrijfoplossingen zorgen voor optimale prestaties die precies zijn afgestemd op de eisen van de klanten.

Met name de nieuwe Trigleit polymeer glijlagerbussen vormen een aanvulling op de scala van toepassingen in een corrosieve omgeving, zoals in het geval van permanent contact met water.

 

Lees hier meer over:  Onderhoudsarme kettingen

Bekijk hier de zes hoog presterende modellen, welke een zeer breed spectrum bestrijken:

Wippermann brochure
Onderhoudsvrije kettingen
(Duitse versie)
Wippermann brochure
Onderhoudsvrije kettingen
(Engelse versie)

Nieuws

Adres- en contactgegevens
 

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

facebook icon youtubelinkedin icon

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid