Home

Producten

Branches

Bedrijf

Projecten

Productie

Contact

Nieuws
Neem contact op
Vraag het ons


nieuws
plaza

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

 

 


NIEUWSPLAZA

 

 

ScanCoveryTrial 2017 - een winters avontuur

ScanCoveryTrial2017Team 90, Patrick Ketelaar en Bart Reijmers gesponsored door o.a. K&W Transmissies hebben van 6 januari 2017 tot en met 15 januari 2017 als jongste deelnemers van de 110 teams meegedaan aan de ScanCoveryTrial 2017. Tijdens deze week is er ruim 6850 kilometer gereden kris kras door het mooie Scandinavië in 98 uur tijd. Onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en extreme temperaturen.  Deze twee vrienden reden deze barre tocht voor KiKa (kinderen Kankervrij).

Over KiKa:

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderkanker naar 95% te vergroten. Nu ligt dat op 75%. Om dit te realiseren, is nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Door middel van informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat ze nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Dat wil zeggen minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Wat is de ScanCoveryTrial?

De ScanCoveryTrial is beslist geen race maar een autotoertocht, waarbij strikte naleving van de verkeersregels van essentieël belang is voor het wedstrijdelement. Elk team krijgt per etappe een GPS-coördinaat en moet zelf aan de hand van verschillende navigatiesystemen de ideale route en tijd berekenen. Tussentijds moeten er ook navigatieproeven worden gedaan. Vooraf is niet bekend, hoe de route loopt. Wel is bekend dat het uiteindelijke doel de Lofoten, een eilandengroep boven de poolcirkel aan de kust van Noorwegen, is.

Vrijdag 6 januari 2017, de 7e editie gaat van start in Nederland in het plaatsje Beek. Ons team vertrekt om half twee in de middag en is direct begonnen aan een 24uurs etappe. Uiteindelijk rijden Bart en Patrick ruim 30 uur om vervolgens aan te komen 1900 km verderop in het prachtige Zweden, op het eiland Frösön. De volgende dagen worden de weersomstandigheden erbarmelijk. Veel sneeuw en onbegaanbare wegen. De teams helpen elkaar, als ze vast komen te zitten in de sneeuw. Uiteindelijk besluit de organisatie de etappe van een dag zelfs stop te zetten, sommige wegen zijn zelfs afgesloten. Een andere bestemming wordt door de leiding die dag gevonden in Mo I Rana (Noorwegen), een knap stukje werk van de organisatie, want er moeten toch maar even 230 mensen een hotelovernachting worden aangeboden. In de volgende dagen wordt de Noordpoolcirkel behaald en rijden de Teams door richting de Lofoten. Weinig zicht, maar wel een prachtige witte wereld. Het uiteindelijke doel is het plaatsje Harstad, waar het Noorderlicht zal worden waargenomen. Helaas voor de teams wordt de walvistocht afgelast. Het weer is te slecht, te veel storm en hoge golven. Het hoogtepunt  van de reis is inmiddels behaald en de route wordt voortgezet richting het Finse Lapland, alwaar een bezoek aan Santa Claus Village. Wel eens gezien? Nee? Bekijk de live webcam eens op de site van Santa Claus Village! De kerstman is gelukkig thuis en ons team gaat met hem op de foto. Hierna wordt de tocht voortgezet naar Ruka, waar de volgende dag met sleetjes met zes Husky's ervoor door het prachtige besneeuwde landschap wordt gereden. Wat een prachtige ervaring! Na deze rustdag komt ons team terecht in een ware strijd tegen de klok! Op tijd vertrokken die dag, met koers naar de haven in Turku, al waar de boot naar Stockholm moet worden gehaald. Echter komen vrienden van team 18 in de problemen en uiteraard zal ons team hen te hulp schieten. Helaas voor Bart en Patrick komen ook zij met hun auto in de sneeuw vast te zitten en worden zij pas 3,5 uur later uit de sneeuw bevrijd door een grote trekker. Aankomst in de haven met nog 1 minuut te gaan, heeft ons team de boot op het nippertje gered. Wat een dag moet dat geweest zijn! De laatste etappe wordt voortgezet vanuit Stockholm. Zondag 15 januari worden de deelnemers bij het Wapen van Beckum in Hengelo door vrienden en familie een warm welkom terug geheten. De rit zit erop!

ScanCoveryTrial2017 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adres- en contactgegevens
 

K&W Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
T +31 320 247370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op:

facebook icon youtubelinkedin icon

Deze website maakt gebruik van sessie cookies voor het verbeteren van deze website. Lees meer over ons cookie-beleid